Rozdíl mezi motorovým a bezmotorovým běžeckým pásem

Sandra pro Alfit blog 18.12.2020

Běh a chůze patří mezi nejoblíbenější aktivity. Cvičení na běžeckém pásu je velmi dobrou alternativou běhu v přírodě, především během chladnější části roku. Vzhledem k tomu, že nejste závislí na aktuálním počasí, můžete si zaběhat kdykoliv a máte zajištěnou přirozenou a účinnou tréninkovou aktivitu. 

Běžecký pás motorový

Tento pás je nejkomfortnější, jelikož pás běží automaticky nastavenou rychlostí, kterou můžete regulovat pomocí ovládacího panelu. Lepší modely běžeckých pásů nabízí změnu náklonu pásu, a to pomocným motorem, který můžete ovládat buď tlačítky, nebo se sklon mění dle automatických programů podle tratě, kterou jste vybrali. U levnějších běžeckých pásů musíte náklon měnit manuálně. Motorové běžecké pásy vynikají svou přesnou a plynulou regulací rychlosti, sklonem běžecké plochy, výkonem a vybavením. Počítač, který je součástí běžeckého motorového pásu, vám ukazuje tréninkový čas, vzdálenost, puls a spálené kalorie. Motorové pásy jsou cenově vyšší, a mají vyšší hmotnost.

Běžecký pás bezmotorový

Bezmotorové běžecké pásy jsou nejlevnější variantou. Výhodou bezmotorových pásů je, že nepotřebují připojení do elektřiny. Takový pás uvádíte do pohybu pomocí vlastní chůze a hmotnosti. Mají jednoduché počítadlo, které měří čas, vzdálenost a rychlost. Tyto běžecké pásy nabízejí náklon pouze ve 3 polohách a nelze u nich upravit rychlost.Ta  je závislá hlavně na tom, kolik vážíte. Bezmotorové pásy se spíše využívají na chůzi, jelikož mají menší plochu, která není na běhání vhodná.

Bezmotorový běžecký pás s magnetickou brzdou

U těchto pásů lze nastavit plochu na běhání do různých poloh a tím měnit náklon. Mají navíc 1 – 2 setrvačníky s manuálně ovládanou magnetickou brzdou. Tou můžete manuálně korigovat, jak rychle pod vámi bude pás ujíždět. Tento typ pásů je též vhodný spíše na chůzi než na běh. 

Co by Vás ještě mohlo zajímat?