Plánujete koupi nového trenažéru? Nezapomeňte ani na některá příslušenství

Sandra pro Alfit blog 03.06.2022

Pokud máte v plánu koupi fitness stroje, pak je ideální pořídit si k němu podložku, neboť ochrání vaší podlahu a zároveň udrží stroj stabilní a aby byl váš trénink spíše zábava, doporučujeme i tréninkové aplikace. Co dál k trenažéru pořídit?

Podložka pod stroj

Pokud si pořizujete do vaší domácí posilovny kardio trenažér nebo posilovací stroj, nezbytným doplňkem je podložka, která výborně poslouží jako preventivní ochrana před poškrábáním či zničením podlahy, na které je umístěný váš běžecký pás, cykotrenažér nebo jiný cvičící přístroj. Stejně tak je podlaha chráněna před agresivními složkami potu, který z vás při každém účinném cvičení odkapává na zem, aniž byste to zaregistrovali. Pokud váš trénink berete opravdu vážně a patříte mezi zběsilejší cvičence, tak váš trénink může být s podložkou pod strojem ještě zběsilejší, jelikož díky jejím vlastnostem udržuje stroj na správném místě, aniž by se někam posouval. Existuje spoustu rozměrů, ze kterých si podložku můžete vybrat dle rozměru vašeho stroje.

Hrudní pás

Většina kardio strojů má v madlech zabudované senzory tzv. hand pulsy, kterými lze přibližně změřit aktuální tepovou frekvenci. Pokud vám jde ale především o správné pálení přebytečných kalorií, což je mimo jiné pro hubnutí klíčové, je potřeba mít nad svou tepovou frekvencí neustálou kontrolu. Ke správnému měření vaší tepové frekvence můžete využít hrudní pás, který vám bude měřit tep s přesností EKG po celou dobu tréninku a můžete tak snáz dosáhnout svých cílů, jelikož máte možnost sledovat svou přesnou tepovou frekvenci a přizpůsobit tak vhodnou zátěž vašemu organismu.

Závaží

Mezi velmi oblíbené doplňky k různým kardio strojům patří závaží na kotníky či zátěžová vesta. Tato závaží vám pomohou k efektivnějšímu a rychlejšímu spalování tuků, ale  při jejich používaní je potřeba dbát opatrnosti. Pokud si tedy trenažér teprve pořizujete a nemáte s ním žádné zkušenosti, nechte nejprve své tělo, aby si na nový pohyb zvyklo. Časem začnete zvládat tréninky bez problémů a můžete tak využít zmíněná závaží, která dodají vašemu cvičení větší úroveň.

Držák na lahev

Zejména při fyzické aktivitě je pitný režim více než důležitý a ne každý trenažér je vybavený držákem na pití. Jednoduchým řešením, abyste nemuseli při každém občerstvení přerušovat trénink, je univerzální držák, který se uchytí k vašemu trenažéru. Vy pak můžete nepřerušované spalovat přebytečné kalorie a do toho dodržovat správný pitný režim. 

Tréninkové aplikace

Tréninkové aplikace jako jsou IFIT, Kinomap, Tunturi Routes a jiné, dodají vašemu cvičení nový směr, osvěží tréninkovou rutinu a nastaví motivaci a řád celého cvičení. U těchto aplikací můžete využít i svou kreativitu a vytvořit si svou vlastní tréninkovou mapu, kterou lze velmi jednoduše navrhnout. Každý domácí trenažér má svou základní programovou nabídku, u které se může stát, že si ji brzy okoukáte. Pokud si tedy máte v plánu pořizovat domácí trenažér, doporučujeme vám k němu zakoupit i licenci na některou ze zmíněných aplikací, jelikož udělají váš trénink mnohem zábavnější a zajímavější.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?