Nejčastější výmluvy u cvičení

Sandra pro Alfit blog 05.10.2021

Odhodlání začít cvičit a setrvat velmi často hatí několik výmluv, kterých se mnoho lidí drží. Existuje spoustu způsobů, jak těmto výmluvám vyzrát, protože všechno jde, když se chce.

Není na to počasí

Velmi častá a oblíbená výmluva je, že venku není příznivé počasí. Jakmile se zhorší venkovní podmínky, mnoho z nás to začne využívat jako způsob výmluvy, proč nejít třeba běhat. To se dá ale velmi snadno vyřešit, a to cvičením doma, protože jedním z nejefektivnějších způsobů, jak dosáhnout své vysněné postavy je právě domácí posilovna. Pokud chodíte v létě běhat, proč na zimní období přestávat? S běžeckým pásem můžete běhat naprosto kdykoliv a získat tak svoji dávku uběhnutých kilometrů za každého počasí. Jedná se sice o vyšší investici, ale ta se vám několikanásobně vrátí. Stejně tak si doma můžete zacvičit s činkami nebo použít svou vlastní váhu. 

Mám moc práce

Není pochyb, že pracovní vytížení je u spoustu lidí nadměrné a jejich denní režim je vysilující. Ale přesně to je ten důvod, proč je vhodné i do příliš nabitého programu vložit alespoň nějakou pohybovou aktivitu. Podle studií i zkušeností jsou lidé schopni mnohem lépe fungovat v práci i v běžném životě, pokud svůj režim pravidelně prokládají pohybem. Pohyb vás bude motivovat a zlepší se vaše kreativita, kterou poté můžete v práci využít. Dalším velkým pozitivem je, že si cvičením vyčistíte hlavu od všech starostí a povinností, které se práce týkají. To znamená, že se poté můžete do práce pustit s čistou hlavou, a to je velmi důležité.

Musím hlídat děti

Být aktivní a zdraví lze i přes to, že máte děti, tudíž byste tuto výmluvu měli škrtnout. Navíc je to je další z mnoha důvodů, proč je dobré pořídit si domácí posilovnu. Můžete cvičit doma ve známém a příjemném prostředí, aniž byste museli řešit, kdo vám děti pohlídá, což vám ušetří spoustu starostí. Naopak, můžete je do cvičení zapojit taky a udělat něco pro své zdraví i zdraví vašich dětí. Stejně tak s nimi můžete podniknout vyjížďku na kole nebo procházku přírodou. 

Stojí to moc peněz

Existují levnější alternativy, jak dopřát svému tělu zdravý pohyb, ať už je to svižná procházka nebo jízda na kole. I když to není na první pohled zřejmé, ušetřit můžete i pořízením si domácí posilovny. První investice sice bude vyšší, ale za cenu roční permanentky si můžete dopřát svůj vlastní kvalitní fitness stroj, který bude vaším společníkem mnoho let, aniž byste se o něj museli s někým dělit. Počáteční suma peněz, kterou budete do domácí posilovny investovat, se vám několikanásobně vrátí.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?