Pět důvodů, proč si pořídit domácí posilovnu

Sandra pro Alfit blog 24.03.2021

Domácí posilovna nabízí flexibilitu, tudíž můžete své rutiny měnit, jakkoli považujete za nutné ke splnění svých cílů.

Ušetříte čas

Pokud nemáte fitness centrum přímo za rohem, ušetříte spoustu času, a to především tím, že nebudete muset nikam dojíždět. Velkou výhodou domácí posilovny je, že si můžete zacvičit kdykoliv jen budete chtít, aniž byste zameškali zbytečný čas na cestách, který můžete využít mnohem produktivněji. Váš 45minutový trénink bude trvat skutečně jen 45 minut, na rozdíl od hodiny a půl, kdy se musíte do posilovny dopravit, připravit se v šatně a poté se dopravit zpět domů. Čas, který ušetříte můžete strávit s rodinou, přáteli nebo se můžete věnovat jinému koníčku.

Žádná otevírací doba

Jsou chvíle, kdy je těžké a občas i nemožné dostat se do posilovny včas. Pokud máte domácí posilovnu, nemusíte se řídit žádnou otevírací dobou, omezovat se svátky a můžete si jednoduše zacvičit kdykoliv chcete, ať je to brzy ráno, nebo později večer.

Motivace

V posilovně je spoustu věcí, které vás mohou při cvičení rušit, ať jsou to zvuky nebo lidi. Někdo více preferuje mít na cvičení vlastní soukromí a klid a chce si během tréninku spíše odpočinout a relaxovat. K vašemu tréninku si můžete pustit oblíbenou hudbu, která vás namotivuje k dobrému výkonu. Na cvičení si můžete obléct to, v čem se cítíte příjemně, aniž by to někdo kolem řešil. Proto je pro někoho domácí posilovna mnohem větší motivací, než cvičení ve fitness centru, kde se nedokáže uvolnit a soustředit se čistě jen na trénink.

Ušetříte peníze

Na začátku se vám možná bude zdát, že veškeré vybavení jako jsou stroje, pomůcky ke cvičení a jiné, vás vyjdou na spoustu peněž. Když si spočítáte čas, dopravu a vstupné, zjistíte, že počáteční investice se vám mnohonásobně vrátí zpět, a to už za pár měsíců. To, jestli si vybavíte svou domácí posilovnu běžeckým pásem, věží, švihadlem nebo činkami záleží pouze na vás.

Kreativita

Celou domácí posilovnu si můžete zařídit podle sebe, ať už chcete cvičit silový, kardio nebo jiný trénink. Tento proces je velmi zábavný a je to vaše příležitost být kreativní. Máte možnost vybrat si vybavení, které je pro vás a vaše cvičení ideální. Můžete si sami zvolit místo, kde budete trénovat a kde se budete cítit příjemně. Využijte svou kreativitu a zařiďte si svou domácí posilovnu, ozdobte si jej svými oblíbenými plakáty, které vás budou při každém tréninku motivovat. Není to obývací pokoj, takže tady se meze nekladou.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?