Jaké jsou výhody cvičení na stepperu?

Sandra pro Alfit blog 24.09.2021

Stepper je účinný stroj, který simuluje chůzi do schodů. Nejen že má příznivý vliv na kardiovaskulární systém a bojuje proti vzniku civilizačních onemoncnění, ale také s ním můžete dosáhnout výborných výsledků.

Příznivý vliv na zdraví a srdce

U cvičení na stepperu se není nutno obávat častého cvičení, jelikož se při cvičení nezatěžují klouby a intenzitu tréninku si můžete zvolit dle svých potřeb. Stepper má jednu velkou výhodu, a to, že má velmi dobrý vliv na kardiovaskulární systém, především na srdce. Tudíž cvičením na stepperu posílíte jednak velké množství svalů, ale i srdce, což je taktéž velmi důležité. Kromě toho je pravidelné cvičení na stepperu vhodné jako prevence proti onemocnění srdce a cév a bojuje proti vzniku civilizačních onemocnění jako je cukrovka a vysoký krevní tlak. Také zlepšuje funkci plic a zvyšuje dýchací kapacitu. 

Zapojení celého těla

Nejen že má pozitivní vliv na zdraví, ale je také skvělým pomocníkem při zdravém hubnutí. Zároveň vám ale pomůže procvičit svalstvo téměř celého těla. Umožňuje vytvarovat postavu, nejvíce se však zaměřuje na svalstvo dolních končetin jako jsou hýždě, boky, čtyřhlavé svaly stehenní a také velmi přispívá k zeštíhlení pasu. Jednou z nejvíce zapojených částí těla je sval lýtkový, jelikož jsou nohy blízko u sebe a sval tak pracuje pod větší frekvencí. Při využití tažných popruhů efektivně zapojíte i svalstvo horních končetin, tudíž i s klasickým ministepperem dokážete procvičit celé tělo a zpevnit postavu.

Ideální pro hubnutí a vytvarování postavy

Stepper je sám o sobě velmi účinný stroj, díky kterému dokážete spálit velké množství tuků. Vše samozřejmě vyplývá z toho, jak pravidelně budete cvičit a také s jakou intenzitou. Pokud byste chtěli zvýšit obtížnost tréninku, lze použít závaží nebo činky. Pokud tedy hledáte přístroj, který bude mít příznivý vliv na vaše zdraví, pomůže efektivně spálit mnoho kalorií a vytvarovat problémové partie, zkuste se podívat do nabídky stepperů.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?