Jaké efektivní trenažéry vám v domácnosti nezaberou příliš místa?

Sandra pro Alfit blog 19.09.2021

K dispozici je hned několik kompaktních možností, které vám budou vyhovovat, i pokud máte na vytvoření si vlastní domácí posilovny omezený prostor.

Skládací běžecký pás

V současné době jsou čím dál oblíbenější skladné a prostorově nenáročné stroje. Pokud je vaším primárním zájmem fitness trenažér, který vám přinese účinné cvičení, ale zároveň vám nezabere moc prostoru, jedním z nejlepších řešení je skládací běžecký pás. K dispozici jsou běžecké pásy, které můžete mezi jednotlivými použitími složit téměř naplocho ke zdi nebo je jednoduše zasunout pod postel. Před pořízením trenažéru však nejprve zkontrolujte prostorové nároky, aby nebyl problém s umístěním běžeckého pásu ve složené podobě i při používání. Krom skladnosti tyto běžecké pásy také nabízí elegantní design a jednoduchou manipulaci a ovládání. Po každém tréninku můžete svůj běžecký pás složit a uložit ho na místo, kde vám to bude vyhovovat.

Skládací rotoped

Rotoped sám o sobě patří k trenažérům, které vám v domácnosti nezaberou příliš místa, a to nemusí být ani skládací. Pokud ovšem potřebujete svůj trenažér někam uložit po tréninku, mohl by vám vyhovovat rotoped s možností složení. Skládací rotoped je určený spíše pro nenáročné domácí využití a pokud nemáte na klasický rotoped dostatek prostoru, určitě jej oceníte. Tyto rotopedy jsou vhodné spíše na ryze kondiční využití či redukci tuku, nelze je ovšem doporučit pro rehabilitační účely nebo náročnější tréninky. Tyto podmínky splňuje spíše klasický rotoped nebo recubment. Pro nenáročné cvičence jsou k dispozici i tzv. minitoropedy, které lze použít pod stolem, nebo třeba při sledování televize.

Stepper

Pokud hledáte kompaktní a malý fitness stroj, pak je to stepper. Jsou malé a perfektní pro skladování mimo použití. Je to ideální cvičební stroj do malých fitness koutků nebo jako trenažér pro počáteční rozehřátí svalstva místo běžeckého pásu. Tento simulátor schodů vám dá při tréninku pořádně do těla, a navíc vám pomůže vytvarovat problematické zadní partie. Pokud by se vám do vaší posilovny nevešel klasický stojanový stepper, vybrat si můžete z celé řady ministepperů, které jsou však vhodné pouze pro jednoduchá cvičení. Pro pokročilejší se pak doporučuje stepper stojanový, který taktéž velmi dobře skladovatelný.

Veslovací trenažér

Veslovací trenažer je dalším vhodným strojem, a to jak pro velké domácí posilovny, tak i pro ty menší. Jednak s ním můžete nabrat svalovou hmotu nebo ho využít ke kondičnímu cvičení, tudíž to může být jeden z nejlepších trenažérů, do kterého můžete investovat. Veslovací trenažér vám taktéž nezabere velký prostor a zapadne téměř do kamkoliv. Lze jej snadno složit po každém cvičení a navíc se s ním velmi dobře manipuluje, tudíž ho můžete kdykoliv přendat na místo, kde vám nebude překážet.

Vibrační plošina

Pokud si chcete zacvičit doma, i v omezeném prostoru, s vibrační plošinou máte spoustu možností, s kterými můžete posunout svůj nastávající režim do nových výšin. Cvičením na vibrační plošině procvičíte celé tělo a získáte tak kompletní trénink. Sami budete překvapeni, kolik možných cviků, ať už v sedě, ve stoje nebo v leže na vibrační plošině můžete provádět, aniž byste k tomu potřebovali velký prostor. Vibrační plošina je stroj malých rozměrů, tudíž ji můžete po skončení tréninku snadno uklidit třeba pod postel, do skříně nebo kamkoliv jinam a až si budete chtít dát zase pořádně do těla, lehce ji opět vyndáte. 

Co by Vás mohlo ještě zajímat?