Proč cvičit se závěsným systémem?

Sandra pro Alfit blog 23.04.2021

Při cvičení se závěsným systémem posilujete celé tělo, a tak svalová hmota narůstá rovnoměrně, což vede ke zdravé a pevné postavě.

Co je to závěsný systém

Jedná se o velmi účinnou pomůcku na cvičení, která by měla být součástí každého fitness centra nebo domácí posilovny. Závěsný systém si můžete ukotvit tam, kde vám to bude pohodlné, ať už je to v domácí posilovně nebo venku, kde si můžete vytvořit plně funkční venkovní posilovnu. Vzhledem k tomu, že je to velice skladná pomůcka s nízkou hmotností, tak si ho můžete vzít s sebou kamkoliv, ať už jedete někam na víkend, nebo na delší dovolenou a zkrátka byste chtěli zůstat v kondici.

Výhody cvičení se závěsným systémem

  • Můžete cvičit kdekoliv
  • Posílíte svaly celého těla
  • Zlepšíte svou fyzickou kondici
  • Posílíte stabilizační systém těla
  • Zlepšíte své držení těla
  • Zpevníte především CORE – záda, břicho, hrudník a pánev
  • Při dodržování správného stravování zhubnete

Proč cvičit se závěsným systémem?

Se závěsným systémem můžete procvičit a posílit celé tělo, jelikož se nezaměřuje pouze na jednu cílovou skupinu svalů, ale tělo vnímá jako celek a taky s ním tak pracuje. Na závěsném systému můžete vykonávat neomezené množství cviků, jak na pružnost, sílu, tak i výbušnost. Nejvíce zapojujete střed těla, také nazývaný CORE, do kterého spadá břicho, záda, pánev a hrudník a tím posilujete i správné držení těla. 

Zátěž na závěsném systému

Při cvičení se závěsným systémem si zátěž určujete vy sami a dá se jednoduše upravit, a to pomocí změny délky popruhů a náklonem těla. Čím větší sklon budete mít, tím větší je i zátěž cvičení. Takto si jednoduše zvolíte náročnost cvičení, aby vše vyhovovalo vašim potřebám. Toto je jeden z důvodů, proč je závěsný systém vhodný jak pro začátečníky, tak i pro profesionály.

Kam závěsný systém zavěsit?

Závěsný systém se skládá ze dvou popruhů nastavitelné délky a můžete jej ukotvit kamkoliv. Na dveře, na zábradlí, na mříže, na strom, je to jen na vás. Ukotvení je opravdu kvalitní a bezpečné a pomocí ocelového držáku ho můžete ukotvit třeba na strop.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?