Jak maximalizovat svůj trénink na běžeckém pásu?

Sandra pro Alfit blog 11.04.2021

Běh na běžeckém pásu je jedna z nejoblíbenějších aktivit pro spalování tuků. Lze si ji však ještě více obohatit a docílit tak svých vysněných výsledků mnohem rychleji.

Intervalový trénink

Místo toho, abyste po celou dobu tréninku na běžeckém pásu běhali stejným tempem, zkuste změnit svou rutinu, a to pomocí intervalového tréninku, díky kterému dosáhnete těch nejlepších a nejrychlejších výsledků. Intervalového tréninku docílíte tak, že budete běhat s mírným tempem, které budete prokládat krátkými sprinty. Vaše svaly tak budou pracovat na více procent, zajistíte si kvalitnější trénink a kromě toho pro vás bude cvičení s různě intenzivními intervaly mnohem zajímavější.

Propojte běh na pásu se silovým tréninkem

Jedním z nejúčinnějších způsobů na spalování tuků a budování síly je propojení běžeckého pásu se silovým tréninkem. Pokud doma cvičíte s vlastní váhou, ať už to jsou kliky, dřepy s výskokem, skákání přes švihadlo, nebo posilování s činkami, můžete svůj trénink prokládat rychlou chůzí nebo během na běžeckém pásu, který pro vás zároveň bude aktivním odpočinkem.

Přidejte závaží

Pro zvýšení intenzity cvičení na běžeckém pásu můžete ke svému tréninku přidat závaží, které vám pomůže v efektivnějším a rychlejším spalování tuků. Existuje spoustu možností závaží, jako je např. závaží na zápěstí či kotníky, zátěžová vesta, nebo třeba medicinbal. U takových závaží je ale potřeba dbát opatrnosti. Tělo potřebuje určitou dobu, aby si na novou váhu zvyklo, proto se běhání se závažím doporučuje spíše jedincům, kteří na běžeckém pásu už pravidelně nějakou dobu běhají.

Změňte sklon pásu

Máte-li běžecký pás, který nabízí možnost změny sklonu, byla by škoda to nevyužít, jelikož vám běh do kopce pomůže spálit mnohem více kalorií. Pro bezpečný trénink běhejte v kuse se sklonem do kopce maximálně pět minut, jelikož byste pak mohli běžet do úplného vyčerpání, což vám může spíše uškodit. Běh do kopce je potřeba přizpůsobit tak, aby to pro vás bylo co nejpřirozenější. Pokud sklon zvednete, snižte si rychlost, protože vaše tělo nikdy nedokáže běžet stejně rychle do kopce, jako na rovném povrchu, a navíc pomalejší běh do kopce na běžeckém pásu efektivně posiluje nohy.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?