Stepper aneb nejlepší malý pomocník. Proč do něj investovat?

Sandra pro Alfit blog 21.07.2022

Pokud sháníte kompaktní a malý fitness stroj, pak je tou nejlepší volbou stepper. Tento malý pomocník je důkazem, že i na malém stroji můžete dosáhnout velkých výsledků.

Má příznivý vliv na zdraví

U stepperu není v žádném případě nutno obávat se častých tréninků, jelikož při cvičení nejsou zatěžovány klouby. Navíc je stepper vhodný pro úplně každého, jelikož si můžete intenzitu cvičení zvolit sami dle toho, jak vám to bude vyhovovat. Cvičením na stepperu příznivě podpoříte funkci kardiovaskulárního systému, především srdce, což je rovněž velmi důležité. Kromě toho je pravidelné cvičení na stepperu vhodné jako prevence před onemocněním srdce, a taktéž bojuje proti vzniku civilizačních onemocnění jako je cukrovka.

Nezabere moc místa

Pokud sháníte kompaktní a malý fitness stroj, pak je to stepper. Je totiž malý a perfektní pro skladování mimo použití. K dispozici jsou steppery stojanové, které jsou velmi dobře skladovatelné a jsou vhodné pro pokročilá cvičení, ale vybrat si můžete i z celé řady ministeperů, které nezaberou prakticky skoro žádné místo, avšak jsou vhodné pouze pro jednoduchá cvičení.

Je ideální pro hubnutí

Stepper je naprosto účinný stroj, který vám pomůže spálit velké množství nadbytečných kalorií. Stejně jako u každé sportovní aktivity, tak i u stepperu bude vše samozřejmě vyplývat z toho, jak často se budete cvičení věnovat, zda budete cvičit pravidelně a také s jakou intenzitou. Pokud ovšem budete svůj tréninkový plán opravdu dodržovat, i za pomocí malého fitness stroje zaručeně dosáhnete výborných výsledků. Abyste mohli každý trénink posouvat o kus dál, můžete pro zvýšení obtížnosti použít závaží nebo činky.

Pomůže vám zapojit celé tělo

Stepper je velmi oblíbený, a především zcela účinný pomocník při zdravém hubnutí. Zároveň vám ale pomůže procvičit svalstvo celého těla. Díky stepperu můžete dosáhnout vytvarované postavy, ovšem největší zátěž při cvičení na stepperu zastávají nohy, tedy svalstvo dolních končetin. Mezi nejvíce zatížené svaly dolní části těla patří hýždě, boky, čtyřhlavý sval stehenní a stepper navíc napomáhá i k výraznému zeštíhlení pasu a vytvarování lýtek. Vytvarování lýtkového svalu je jeden z nejčastějších důvodů, proč je stepper u cvičenců tak oblíbený. Nohy jsou totiž při cvičení blízko u sebe a sval tak pracuje pod vyšší frekvencí. Pokud byste chtěli efektivně zapojit celé tělo, nabízí se možnost využití tažných popruhů, díky kterým zapojíte i svalstvo horních končetin.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?