Jak se změní vaše mysl a tělo, když začnete cvičit?

Sandra pro Alfit blog 01.07.2022

Začít pravidelně cvičit bývá zpočátku těžké a musíte tomu přizpůsobit svůj časový rozvrh. Jakmile si na to ale zvyknete, pravděpodobně se z toho stane váš nový koníček, který bude součástí vašeho lepšího života.

Začne se vám měnit postava

To je samozřejmě logické, neboť změna a tvarování postavy bývá jeden z nejčastějších důvodů, proč začínáme cvičit. První změny se na vaší postavě začnou projevovat již v prvních týdnech vašeho nového režimu a přibližně za měsíc lze většinou zpozorovat některé změny při pohledu na sebe v zrcadle. U každého z nás se samozřejmě doba progresu bude zcela lišit, ale jestliže vydržíte první měsíc, první výsledky na své postavě zajisté postřehnete. Spoustu lidí to bohužel vzdá během prvních pár týdnů a vzdají to ještě předtím, než se první změny stihnou dostavit. Pokud ale vy vydržíte, začnete sklízet úrodu v podobě lepší postavy a zdravějšího těla velmi brzo.

Budete mít energie na rozdávání

Namísto popracovního uvelebení se na gauč s brambůrkami, si jděte zacvičit. Pokud si svůj režim nastavíte tímto způsobem, zjistíte, že i takto malá změna dokáže obrátit váš život k lepšímu. Cvičení vás totiž dostatečně nakopne a vlna endorfinů, na které se povezete, vám dodá nový impuls do života, přinese vám mnoho energie a zkrátka se budete cítit o poznání lépe. Možná to bude znít zvláštně, ale pokud se vám nic nechce, jste unavení a nemáte energii, zkuste si zacvičit. Teprve pak pochopíte, kolik energie vám vlastně pohybová aktivita může přinést.

Budete mít vyšší sebevědomí

Je úplně jedno, jestli se věnujete silovému tréninku, běháte, jezdíte na cyklotrenažéru, cvičíte jógu nebo tancujete. Čím déle se dané pohybové aktivitě budete věnovat, tím více se budete zlepšovat a také si věřit. A to nejen na cvičebním poli, ale i v osobním životě. Budete na sebe oprávněně hrdí a pyšní, což se začne projevovat na vašem zdravě rostoucím sebevědomí. Zlepší se vaše schopnost prosazovat se a zlepšovat i v jiných oblastech života, než je sport.

Zvládnete lépe pracovat se stresem

Bohužel, asi každý z nás ví, že nežijeme ve světe plném barevné duhy, kde se vznášíme na obláčku a užíváme se pouze radosti života. I stres má své místo v životě každého z nás, ale pokud se naučíte s ním pracovat, mnohem lépe zvládnete stresové situace řešit. A právě pravidelná pohybová aktivita vám zajistí to, že se se stresem zvládnete snáz vyrovnat. Každý z nás takové situace řeší jinak, někdo sní na posezení celou čokoládu a někdo si hlavu vyčistí při tréninku. Ani u jezení čokolády a ani při cvičení se to, kvůli čemu se stresujete bohužel nevyřeší, ale po odjetém tréninku budete mít čistší hlavu a lépe se vám bude hledat nejlepší možné východisko k vyřešení problému.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?