Nesnášíte cvičení? Poznejte zábavné způsoby pohybu

Sandra pro Alfit blog 27.06.2022

Spoustu lidí se stále domnívá, že pravidelná pohybová aktivita znamená každodenní se ničení u činek nebo běhání desítek kilometrů. Pohybová aktivita je ale velmi široký pojem a proto, než zanevřete nad pohybem, vyzkoušejte i o něco zábavnější formy pohybu. Třeba si i vy najdete svoji srdcovku.

Tanec

Tanec je ideální volba nového koníčku a zaručený způsob spálení velkého množství kalorií. Pokud nejste úplní milovníci cvičení, zkuste se zapsat s přítelem/přítelkyní na lekce společenského tance, hiphopu, břišních tanců, zumby nebo úplné jiného druhu tance, protože díky tomu získáte nespočet benefitů. Pomůže vám zlepšit koordinaci, aerobní schopnosti, posilníte svaly celého těla a navodí ve vás pocit štěstí a dobré nálady. A navíc, tancování má ráda většina z nás, takže i samotné spalování půjde jako po másle.

Turistika

Turistika je pohybová aktivita, díky které můžete objevit nová a krásná místa přírody a navíc je to skvělý způsob, jak si pročistit hlavu. Pokud s přáteli vyrazíte na celodenní výlet, bez problému zvládnete ujít i několik desítek tisíc kroků. Spálíte tak mnoho kalorií, zdokonalíte své vytrvalostní schopnosti a zlepšíte svou koordinaci. Samozřejmě, veškeré benefity se budou odvíjet v první řadě od délky trasy, zda půjdete po rovném či nerovném povrchu, do jaké nadmořské výšky se vydáte, jak rychle půjdete a záležet bude i na dalších faktorech. Nic se ale nemění na tom, že v každém případě bude taková procházka blahodárná pro vaše mentální zdraví.

Skákání na trampolíně

Skákání na trampolíně rozhodně není pouze pro děti a kdo to někdy zkoušel, tak sám moc dobře ví, že je to pořádná makačka. Tak proč z toho neudělat workout plný zábavy? Při běžném skákání na trampolíně zapojíte především dolní část těla, ale pokud se nebojíte experimentovat, existuje spoustu cviků, díky kterým zapojíte i horní část těla. Skákání vám pomůže zlepšit aerobní i silové schopnosti, motoriku a koordinaci. Zároveň ale skákání patří mezi nejvíce specifický způsob zatížení, který vede k přestavbě kostní hmoty a zlepšení kvality kostí. Počet spálených kalorií bude záviset především na vaší tělesné hmotnosti, intenzitě skákání a délce pobytu na trampolíně, ale pokud si půjdete zaskákat každý den, alespoň na pár minut, můžete se těšit na první změny vaší postavy velmi brzy.  

Jízda na koloběžce

Asi jste si sami všimli, že koloběžky prošly v posledních letech renesancí, protože ještě nedávno byla koloběžka brána jako hračka pro děti, což v dnešní době v žádném případě neplatí. Na trhu dnes najdete nejrůznější druhy koloběžek, a možná proto se koloběžka stala naprosto běžnou sportovní pomůckou, ale i dopravním prostředkem. Už pouhý krok, že nahradíte městkou dopravu jízdou na koloběžce, je zcela dostačující k tomu, abyste zhubli nadbytečná kila, zlepšili své aerobní schopnosti a posílili svaly dolních končetin. A v neposlední řadě je důležité i zmínit, že budete všude včas. A to se co? To se počítá.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?