Kdo najde využití pro horizontální rotoped?

Sandra pro Alfit blog 28.10.2021

Některé osoby mají různá omezení, která jim nedovolují cvičit na klasickém rotopedu. Recumbent je varianta rotopedu, která poskytuje velice pohodlný posed s opřenými zády, a proto si najde využití u mnoho uživatelů.

Osoby se zdravotními problémy

Recumbent nebo také horizontální domácí rotoped je vhodný především pro osoby, které trpí bolestmi zad po předchozím zranění a měly by dodržovat bezpečnost v bederní oblasti. Stejně tak je recumbent výborný tréninkový trenažér pro sportovce, u kterých se vyskytují problémy s koleny. Oproti klasickému rotopedu totiž umožňuje uživateli dosáhnout opravdu pohodlné pozice, jelikož sedí na sedle se stabilní opěrkou. Vzdálenost mezi pedály je navíc mnohem větší, než byste mohli vidět u klasických rotopedů, což zároveň umožňuje cvičit v pololežící poloze. Díky tomu není vyvíjený velký tlak na kolenní klouby a šetří se i bederní oblast. Na recumbentu máte i možnost přizpůsobit si volant a sedlo dle svých potřeb, díky čemuž můžete dosáhnout opravdu pohodlné pozice, ve které většinou osoby trpící těmito bolestmi setrvají déle než na klasickém rotopedu.

Osoby s nadváhou

U lidí s velkou nadváhou bude určitě fungovat mnohem lépe recumbent než klasický rotoped. Uživateli totiž přinese obrovský komfort, bezpečí, zatímco efektivita cvičení a účinnost spalování tuků je stejná, jako na rotopedu.Taktéž je recumbent ideální pro někoho, jehož cílem je spálit velké množství přebytečných kalorií, a především zhubnout v pase, jelikož cvičení na recumbentu zahrnuje ve velké míře zapojení i břišních svalů. I pokud byste chtěli zpevnit svalové skupiny dolních končetin, recumbent může být dobrý způsob, jak toho dosáhnout. 

Senioři

Recumbenty neboli horizontální rotopedy jsou druhy rotopedů, které poskytují velice pohodlný posed s opřenými zády a z toho důvodu jsou tedy vhodné i pro starší osoby, které chtějí ve svém životě stále udržovat pravidelný a zdravý pohyb. Senioři se nemusí obávat ani ze samotného nastupování a vystupování, jelikož je velice komfortní. Pro bezpečnost seniorů je zde možnost využít po stranách trenažéru madla, kterých se můžete uchytit. 

Aktivní sportovci

Velkou oblibu si získal i u aktivních sportovců, kteří si chtějí dát během tréninku pořádně do těla. Recumbenty mají velice propracovanou ergonomii a kompaktní design. Trénovat můžete na jakékoli úrovni, tudíž splňují požadavky i náročnějších uživatelů. U vybraných recumbentů navíc můžete využít i aplikaci IFITosvěžit si tak svou tréninkovou rutinu. Díky této tréninkové aplikace máte možnost udělat si svůj vlastní tréninkový plán, který si vytvoříte přes svůj telefon, tablet či počítač. Dostanete tipy na jídelníčky i zdravé recepty, což je taktéž velmi důležité k dosáhnutí dobrých výsledků. Jedná se tedy o velice propracovaný stroj, ve kterém si najde své využití každý uživatel.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?