Proč je rotoped skvělý cvičící trenažér?

Sandra pro Alfit blog 27.02.2021

Rotoped je jedno z nejznámějších fitness zařízení pro domácí použití a může vám velmi rychle pomoci k lepšímu zdraví a celkové pohodě.

Při cvičení zapojíte celé tělo

Rotoped vám může pomoci, jak spalovat tuky, tak i vyrýsovat postavu. Během šlapání na rotopedu zabírají především kvadricepsy, svaly zadní strany stehen, lýtka a hýždě. Pokud budete při jízdě aktivně zapojovat i horní část těla a budete pracovat s rukama na řídítkách, procvičíte celé tělo a zapojíte mnohem více svalů, což znamená, že trénink bude ještě více efektivní. Při tréninku na tomto trenažéru vykonáváte dva pohyby a to tlak a tah, přičemž zatlačením do pedálů aktivně zapojujete kvadricepsy a tahem podporujete zesílení hamstringů.

Má příznivý vliv na zdraví

Cvičení na rotopedu je bezpečný způsob rehabilitačního tréninku. Pokud rotoped budete využívat pravidelně, snižuje se riziko kardiovaskulárních onemocnění. Jízda na rotopedu představuje skvělý způsob, jak pracovat s tělem a pomoci srdci zefektivnit čerpání krve. Také zvyšuje kapacitu plic a zlepšuje schopnost těla využívat kyslík. Kromě toho pomáhá regulovat správnou hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Velice důležité je, že má dobrý vliv i na vaši psychickou stránku a celkovou pohodu. Soustředěním se na jízdu vytvoříte ve své mysli prostor pro kreativitu a nové výzvy. Další poměrně důležitou výhodou je, že na rotopedu jezdíte, aniž byste zatížili své klouby, oproti např. jízdě na klasickém kole. Na rotopedu totiž jedete ve stejném terénu, čímž jsou eliminovány veškeré otrřesy. Je ovšem důležité mít správně nastavené sedlo. Pokud budete na rotopedu jezdit pravidelně několik dní v týdnu alespoň 30 minut, zkvalitníte svůj život.

Rychlé spalování kalorií

Pro někoho, jehož cílem je zhubnout a spálit nadbytečné kalorie, je rotoped ideální, protože tomu podstatně dost napomáhá. Např. Jedinec vážící 60 kg spálí při jízdě na rotopedu průměrnou rychlostí 16 km za hodinu přibližně 350 kalorií za hodinu. Pokud někdo vážící 80 kg bude šlapat na rotopedu rychlostí 16 km za hodinu, spálí cca 470 kalorií. Jednoduše řečeno, pokud chcete spálit velké množství kalorií za co nejkratší dobu, rotoped je pro vás skvělou volbou. 

Co by Vás ještě mohlo zajímat?