Co nesmí chybět v domácí posilovně?

Sandra pro Alfit blog 27.10.2020

Vzhledem k tomu, v jaké jsme situaci, se do fitness center v nejbližší době nepodíváme, ale to přece není důvod přestat cvičit. Fitness centra jsou zavřená a vy přemýšlíte, kde máte cvičit? Můžete si udělat svou vlastní posilovnu u vás doma. Sice teď možná přemýšlíte na kolik domácí posilovna vyjde peněz, ale vyšší počáteční investice se vám mnohonásobně vrátí. Pojďme si říct, co by v žádné domácí posilovně nemělo chybět.

Výhody domácí posilovny

  • Vstupné – Nebudete muset platit za vstupné, když si budete chtít zacvičit a tím ušetříte spoustu peněz.
  • Otevírací doba – Nebudete muset chvátat do posilovny, abyste si stihli zacvičit, než vám zavřou. Doma můžete cvičit kdykoliv budete chtít. Večer, ráno, odpoledne. Je to jen na vás.
  • Soukromí – Na cvičení máte klid a cvičíte v domácím prostředí. Nemusíte se s nikým dělit o trenažery, nebo čekat, až bude volný běžecký pás.
  • Hudba – Nelíbí se vám hudba, která hraje v posilovně? Máte-li domácí fitness, můžete si pouštět jakoukoliv hudbu chcete, nejlépe tu, která vás pořádně namotivuje.

Podložka

Bez té se neobejdete. Budete jí potřebovat při jakémkoliv styku se zemí. Hodí se například na posilování břicha nebo na protahování. Podložka na cvičení zamezí bolesti beder, tlumí dopad a ochrání vás před odřením od podlahy.

Běhání doma

Mezi nejoblíbenější sporty patří běh. Venku je špatné počasí a vy jste zrovna chtěli jít běhat? Pokud máte běžecký pás ve vaší posilovně, máte řešení. Hodí se na rozcvičení a zahřátí těla, kdy si nastavíte pomalý běh nebo chůzi, ale i na pořádný bežecký trénink. Dnešní běžecké pásy jsou velice chytré a výkonné. Jednoduše si nastavíte, jakou vzdálenost chcete uběhnout, nastavíte si rychlost a stroj vám ukáže i spálené kalorie a tepovou frekvenci. Další plus těchto běžeckých pásů je, že jsou velice tiché. Nemusíte se bát, že by vás rušil při běhu nějaký rachot.

Činkový set

Činky jsou základem pro budování svalové hmoty. Sada činek by neměla chybět v žádné domácí posilovně, protože činky jsou základním strojem pro každého, kdo to s cvičením myslí vážně. Nejlepší volbou jsou činky s nastavitelnou hmotností, díky které si můžete buď závaží přidat nebo ubrat. Slouží k procvičení svalových partií a zároveň se dají využít jako závaží k mnoha cvikům. K dispozici jsou i kotouče.

Využijte svou hmotnost

Závěsný posilovací systém je dnes velice moderním a účinným posilovačem. Tento systém se skládá z popruhů, které můžete zavěsit skoro všude. Můžete si zacvičit v přírodě, doma nebo na zahradě. Popruhy jsou lehké, takže se nemusíte bát, že byste se někam do přírody tahali s něčím težkým a ještě k tomu nezabírají skoro žádné místo. Tento závěsný systém je velice dobře účinný, praktický a dobře cenově dostupný, proto je u uživatelů čím dál více oblíbený.

Každému vyhovují jiné stroje a jiné vybavení, ale toto jsou základní stroje a pomůcky, které by neměli v domácí posilovně chybět. Teď už se můžeme pustit do cvičení.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?