V čem je lepší domácí posilovna oproti fitness centru?

Sandra pro Alfit blog 26.01.2022

Pokud stále přemýšlíte nad zřízením domácí posilovny, po přečtení následujících řádků se zbavíte veškerých pochybností a pochopíte, proč je domácí posilovna skvělou investicí do budoucna.

Náklady

Jednou z největších předností domácí posilovny jsou malé náklady. Na první dojem může znít toto tvrzení poněkud přehnaně, ale opravdu je tomu tak. Nejen že se členství ve fitness centrech často vyšplhá až na tisíce korun měsíčně, ale nezapomeňte, že se tam musíte i nějakým způsobem dopravit a to rovněž něco stojí. U domácí posilovny sice budete muset vložit své úspory do prvotního vybavení, ale jedná se pouze o jednorázovou investici, na rozdíl od průběžného placení členství. Vybavit svou posilovnu můžete jak kvalitními trenažéry, tak i různými pomůckami, ale v každém případě se vám investice poměrně brzy vrátí.

Soukromí

Jedním z aspektů odrazujícím velké množství lidí od návštěvy veřejných posiloven je nedostatek soukromí. Často podléháváme dojmu, že na nás dost možná ostatní pokukují, protože zrovna nevypadáme úplně perfektně a soustředěním se na tyto podružné problémy zapomínáme na své skutečné cíle. Namísto ztráty času hodnocením sami sebe a přemýšlením, jak nás vidí ostatní cvičenci, se můžete věnovat tomu nejpodstatnějšímu v domácích podmínkách bez jakýchkoliv starostí. V domácí posilovně můžete být sami sebou a jít si pevně za svým cílem, aniž by vás od toho cokoliv rušilo.

Flexibilita

Veřejné posilovny mají svou otevírací dobu a ne každý má pravidelný pracovní režim, tudíž dané otevírací hodiny nemusí vyhovovat každému. Velmi zdlouhavé může být i samotné dojíždění do posilovny, pokud ji nemáte hned za rohem, neboť i taková maličkost se může stát za malou chvíli velkou překážkou. Kromě toho musíte sdílet vybavení s ostatními návštěvníky fitness centra, proto se nevyhnete ani občasnému čekání na volné stroje. S domácí posilovnou se s takovými problémy zkrátka nesetkáte. Můžete si zacvičit kdykoliv chcete a naplánovat si vše tak, aby vám pohybová aktivita perfektně zapadala do denního režimu. Přeci jenom máte přístup k posilovacímu vybavení 24/7, což je luxus, který vám drtivá většina veřejných posiloven nezajistí.

Více času s rodinou

Abyste mohli docházet do komerčních posiloven, musíte zkrátka omezit čas strávený s rodinou, neboť často není možné tyto dvě činnosti sloučit. V případě domácí posilovny naopak zabijete dvě mouchy jednou ranou. Můžete cvičit a zároveň mít neustále přehled o svých ratolestech nebo je také rovnou do cvičení zapojit, včetně vašeho partnera nebo partnerky. Taková domácí podpora může být ve vašem snažení naprosto stěžejní a bude mít příznivý dopad na vaše výsledky.

Přizpůsobení vlastním potřebám

Je normální, že má každý jedinec trochu jiné potřeby a ne každé vybavení v posilovacích centrech bude přesně sedět vašim účelům. Při zařizování domácí posilovny si však můžete pořídit pouze takové vybavení, které při tréninku plně uplatníte. Nemusíte se obávat ani toho, zda máte trenažéry kam doma umístit, neboť je k dispozici i řada strojů, které v případě nedostatku místa jednoduše uložíte třeba pod postel nebo do skříně. Kromě toho si také můžete přizpůsobit estetiku vaší posilovny dle vašich představ. Jste přeci ve svém cvičícím království.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?