Jak udělat zdravý životní styl jednodušším?

Sandra pro Alfit blog 12.01.2022

Mnoho jedinců by se chtělo vydat cestou zdravého života, avšak přísné diety a každodenní těžké tréninky je velmi často odrazují. Je ale potřeba vědět, že žít zdravý a aktivní život lze i mnohem příjemněji a my vám přinášíme hned několik tipů, jak na to.

Zdravější alternativa oblíbeného jídla

Máte zálusk na dobrý koláč, ale místo něj si dáte syrovou brokolici? Nemusím vůbec odhadovat, že ta zelená věc většině z vás chuťové pohárky zkrátka neuspokojí. Abyste shodili nadbytečná kila, není v žádném případě potřeba jíst to, na co nemáte chuť. Však si lze pochutnat na velmi dobrém jídle a zároveň i udělat něco dobrého pro své zdraví. Pokud jste třeba zbožňovatel sladkého, pokuste se svůj oblíbený recept na ten neodolatelný koláč upravit do méně kalorické a nutričně hodnotnější podoby. Takové praktiky můžete provádět s každým receptem vašeho oblíbeného jídla.

Nevyřazujte některé potraviny

Abyste zhubli, nemusíte vyřazovat některé potravinové skupiny, na které jste byli doposud zvyklí. Mnoho jedinců, kteří se zcela poddají zdravému životnímu stylu to však často praktikují. Tou nejtypičtější potravinou, která je z jídelníčku mnohdy odvržena je pečivo. Přitom jediné, co postačí, je přemýšlet nad jeho výběrem. Namísto bílého pečiva zkuste zvolit pečivo celozrnné, ve kterém je vyšší počet vitamínů a minerálních látek. Takto nejlépe postupujte i u výběru jiných potravin.

Promýšlejte a plánujte

Dnešní hektická doba často vede k tomu, že na sport a zdravý životní styl nemáme čas. Pokud chcete ve svém životě udělat zásadní změnu a opravdu se vydat cestou zdravého života, vždycky se najde způsob, jak toho docílit. Znáte přece oblíbené pravidlo, že když se chce, tak jde všechno. Zkuste si proto ve svém diáři najít pevné místo pro činnosti, jako je cvičení, běh nebo svižná procházka. Vyhnete se tak věčně trvajícím bojům sami se sebou a tvrzením, že nemůžete na pohybovou aktivitu najít čas.

Zařaďte pohyb, který vás baví

Mnoho jedinců by se svou cestou zdravého života chtělo vydat, ale je pro ně největší komplikací právě pohyb. Pokud si zvolíte takovou pohybovou aktivitu, u které už teď víte, že se do ní budete muset neustále přemlouvat, není divu, že se vám to celé zda neuvěřitelně těžké. Ovšem, existuje nespočet možných aktivit, ať už v podobě kardia nebo silového tréninku, ze kterých si můžete vybrat právě ty, ke kterým budete mít blízko a nebudete se do nich muset zuby nehty nutit. Jakmile takovou aktivitu objevíte, uvidíte sami, že ji vydržíte kolikrát provádět i mnohem déle.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?