Tipy na vánoční dárky, které udrží každého v pohybu

Sandra pro Alfit blog 09.12.2021

Vánoce klepou na dveře a vy si zase lámete hlavu, čím obdarovat své blízké? V dnešním článku se můžete inspirovat těmi nejlepšími vánočními dárky, které potěší každého fitness nadšence.

Pro náročnější

Obšťastnit aktivního sportovce nemusí být složité, stačí pouze vědět, jakému sportu se obdarovaný věnuje. Sháníte dárek pro někoho z rodiny, kdo propadá endorfinům po uběhnutých kilometrech? V tom případě se nabízí dokonalý dárek v podobě běžeckého pásu, který obdarovanému umožní trénovat za jakéhokoliv počasí a v jakoukoliv denní dobu. Běžecký pás včetně ostatních kardio trenažérů však rozradostní i někoho, jehož snem je shodit nadbytečná kila. Zároveň tak pomůžete obdarovanému udělat nejdůležitější krok, a to začít. Jestliže potřebujete obšťastnit někoho, o kom víte, že by chtěl nabrat svalovou hmotu, posiluje nebo by chtěl s posilováním začít, obdarujte jej universální posilovací věží, která přinese spoustu radosti a samozřejmě těch vysněných svalů. Díky posilovací věži cvičenec procvičí celé tělo, aniž by k tomu potřeboval další pomůcky. Jedná se tedy o perfektní a především praktický vánoční dárek. Všechny zmíněné stroje se samozřejmě pohybují v různých cenových relacích, ovšem my máme k dispozici stroje levnější, až po ty nejlepší, které lze pořídit.

Pro domácí trénink

Zcela vhodným dárkem a základem pro každého muže, který na sobě chce pracovat, jsou zaručeně činky a různá závaží. Náramnou výhodou je jejich nízká cena a velká variabilita, neboť je lze využít k procvičení celého těla. Maximálně universální dárek může být i činka kettlebell připomínající kouli s držadlem, která je pro cvičení v domácích podmínkách velmi oblíbená. Po silovém tréninku pak samozřejmě musí přijít na řadu poctivá regenerace, a proto se nabízí možnost perfektního dárku v podobě masážní pistole, jež zmírňuje svalové napětí, zvyšuje rozsah pohybu a zlepšuje cirkulaci krve. Pokud sháníte dárek pro někoho, kdo chce sice získat maximální potěšení a výborné výsledky, ovšem nechce do cvičení věnovat příliš velké úsilí, nemůže být lepším dárkem než vibrační plošina. Je to skvělá pomůcka do domácího prostředí, a kromě tvarování postavy dochází i redukci celulitidy, což ocení každá žena.

Příslušenství k domácímu cvičení

Každému fitness milovníkovi udělá pod stromečkem ohromnou radost příslušenství, které mu pomůže dosáhnout lepších výsledků. Většina těchto pomůcek se navíc pohybuje ve vskutku nižší cenové relaci. Mezi nejčastěji používanou pomůcku, bez které se neobejde téměř žádný cvičenec je podložka na cvičení. Nestárnoucí klasikou je švihadlo, kterým můžete obdarovat někoho, kdo chce spálit velké množství kalorií a zároveň zapracovat na své fyzické kondici. Nejen fitness nadšence, ale i osoby, jejichž zaměstnání spočívá v celodenním sezení za počítačem, zajisté potěší balanční míč, který zmírní bolest svalů způsobenou sedavým zaměstnáním. Výborným tipem na vánoční dárek jsou i sety posilovacích gum a radost udělají zejména těm, kteří cvičí doma s vlastní váhou. Cvičenec zajisté ocení to, že si bude moct zkusit náročnější trénink a každé jeho cvičení pro něj bude novou výzvou.

Doplňky k domácímu cvičení

Nepostradatelnou součástí každého tréninku by měly být rukavice, jelikož poskytují pevné a pohodlné uchopení, chrání dlaně a zabraňují tvorbě mozolů. Vynikajícím doplňkem k domácímu cvičení je i opasek, obzvlášť pro někoho, kdo má s posilováním více zkušeností a hledá novou výzvu ve svém tréninku. Je nezbytný při trénincích s maximální váhou, poněvadž vytváří podporu ve chvíli, kdy je potřeba stabilizovat oblast bederní páteře při vysokém zatížení. Mezi tipy na vánoční dárky pro silové cvičence nesmí v žádném případě chybět ani stojan na činky. Obdarovaný ocení nejen vizuální, ale i praktickou stránku uspořádání nářadí. Nebude se zdržovat s hledáním činek, ve všem bude mít pořádek a bude moct nepřerušeně posilovat. Nabídka stojanů a již předešlých zmíněných pomůcek a strojů je velmi rozmanitá, proto věříme, že si u nás dárek vyberete i vy.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?