Novoroční slevy

Liposomal D3 + K2MK7 - 60 cps, Lite - nižší obsah látek v cps

ID: RN-z8010_c29313

Synergicky působící vitamíny D3 a K2 v lipozomální formě s vysokou biologickou dostupností.

Celý popis a parametry produktu

Vyprodáno

Jsme certifikovaným prodejcem zboží a přímým odběratelem značky.

699 Kč

Přidat k porovnání

Perfektní zdroj synergicky působících vitamínů D3 a K2 v lipozomální formě s vysokou biologickou dostupností. Vitamíny D3 a K2 jsou důležité zejména pro zdraví kostí a zubů, samotný vitamín D je navíc důležitý pro správně fungující imunitní systém. Vhodné pro vegetariány.

[tip] V prodeji dvě verze:
- 30 kapslí, silnější obsah v jedné kapsli
- 60 kapslí, slabší obsah v jedné kapsli.
Cena obou je stejná a celkový obsah účinných látek v balení (s velmi malými rozdíly) také stejný. 60kapslová verze ale umožňuje citlivější dávkování.

Verze Lite - 60 cps

Produkt s dovětkem Lite je „odlehčenou“ verzí silného a účinného lipozomálního vitamínu D3 + K2. Obsah účinných látek v něm byl rozdělen do více kapslí, abyste denní dávku mohli zvolit podle svých preferencí. Stejná dávka vitamínu D3 + K2 byla tedy rozdělena na polovinu. Výhodou této verze je, že jej mohou užívat i děti nebo osoby, které nechtějí brát tak vysokou dávku vitamínu D3 + K2 naráz.

Verze Lite je vhodná pro lidi, kteří již užívají v jiném doplňku menší dávku vitamínu D (např. multivitamín) a chtějí ji zvýšit na dávku, která dostatečně zásobuje tělo tímto vitamínem. Preventivní dávka je vhodná i pro děti, není třeba ji již dále upravovat. Dále pro ty, kteří pracují v letních měsících v kancelářských prostorách a vystavují se tak méně často slunečnímu záření.

[cara]

O produktech Liposomal D3 + K2MK7

Proč kombinovat vitamín D3 s vitamínem K2? Vitamín D podporuje ukládání vápníku do kostí. Nicméně je k tomu potřeba ještě jeden vitamín, a to právě K2. Budeme-li přijímat dostatek D3, ale málo K2, hrozí zvýšené ukládání vápníku v měkkých tkáních a cévách, kde jej ukládat nechceme, a naopak hrozí nedostatečné ukládání vápníku v kostech. Proto říkáme, že oba vitamíny působí synergicky a společně vytváří ideální kombinaci.

Vitamín D patří mezi důležité vitamíny rozpustné v tucích. Ve slunečných dnech si ho naše tělo dokáže vytvořit dostatečné množství samo, zatímco v zimním období může být saturace organismu vitamínem D problematická. A to se může stát zdrojem mnoha zdravotních komplikací.

Proč zrovna vitamín D3? Existuje několik typů vitamínů D. Biologicky nejúčinnější jsou vitamíny D2 a vitamín D3. Vitamín D3 se nachází v potravinách živočišného původu, zatímco vitamín D2 se nachází v rostlinných zdrojích. Četné výzkumy ukázaly, že vitamín D3 je zhruba o třetinu účinnější než vitamín D2. Vitamín D3 si tělo dokáže samo syntetizovat v kůži za působení UVB záření. Tento proces si dokážeme regulovat sami. Tudíž nehrozí, že by se organismus předávkoval při delším pobytu na slunci. K vytvoření potřebné denní dávky vitamínu D v kůži se uvádí doporučovaný pobyt na slunci v rozmezí 15–30 minut. Vlivem soudobého životního stylu má však většina populace vitamínu D aktuálně nedostatek.

Vitamín K také patří mezi vitamíny rozpustné v tucích. Vitamín K2 je zásadně důležitý například pro zdraví kostí a pro normální srážlivost krve. Vitamínu K2 máme ve stravě spíše nedostatek.

Vitamín D:

  • přispívá k normální funkci imunitního systému
  • přispívá k udržení normálního stavu kostí
  • přispívá k udržení normální činnosti svalů
  • přispívá k udržení normálního stavu zubů
  • podílí se na procesu dělení buněk
  • přispívá k normálnímu vstřebávání a využití vápníku a fosforu a podporuje udržení normální hladiny vápníku v krvi

Vitamín K:

  • přispívá k normální srážlivosti krve
  • přispívá k udržení normálního stavu kostí

Proč lipozomální vitamín D3 + K2?

Většina běžných vitamínových a minerálních doplňků stravy v prášku či ve formě tablet není naším tělem dostatečně absorbována. Ještě v průběhu transportu jsou v trávicím traktu suplementy rozkládány trávicími enzymy a žaludečními šťávami. A tak se na místo určení dostane opravdu jen malé procento účinné látky.

Lipozomální forma vitamínu D přináší revoluci ve vstřebatelnosti. Proč? Lipozomální obal tento proces eliminuje a chrání účinnou látku. Lipozomy jsou molekuly, jejichž vnější obal je tvořen zdravými tuky (přírodními fosfolipidy), které obalují obsažené funkční látky. V průběhu vstřebávání ze střeva tento tukový obal poskytuje vitamínům ochranný kryt. Lipozomální váček je přirozeným způsobem absorbován skrze stěnu střeva do krevního řečiště a s ním i neporušená molekula vitamínů ukrytá uvnitř, která je pak z krve snadno vstřebána přímo do buněk.

Lipozomální vitamíny od NaturLabs využívají 100% přírodní technologii LipoCellTech, která zajišťuje jejich dokonalou vstřebatelnost. Tak můžete konečně pocítit skutečný efekt suplementace.

Je tento vitamín D veganský? Tento vitamín D je extrahován z lanolinu. Ten vzniká jako vedlejší produkt z ovčí vlny, která zůstane po nezbytném stříhání oveček. Pokud Vám záleží na veganské formě, doporučujeme vybrat jiný vitamín D3 s přídavkem vitamínu K2, který je čistě rostlinného původu.

Doporučené dávkování:

Verze s vyšším obsahem látek v cps

  • 2 kapsle Liposomal Vitamin D3 + K2MK7 týdně společně s jídlem
  • 1 kapsli denně v případě akutního nedostatku
  • hmotnost obsahu balení 30 cps je 15,9 g

Verze Lite - s nižším obsahem látek v cps

  • 1 kapsle Liposomal Vitamin D3 + K2MK7 Lite obden společně s jídlem
  • 1 kapsli denně v případě akutního nedostatku
  • hmotnost jedné kapsle je 0,54 g, hmotnost obsahu balení 60 cps je 32,4 g

Tabulka nutričních hodnot:

1 cps1 cps
 Lite
LipoCellTech patentovaná lipozomální směs190 mg88 mg
citrát hořečnatý60 mg26 mg
vitamín K2 (MK7)80 mcg34 mcg
vitamín D3 (cholekalciferol)24 mcg (960 IU)10,4 mcg (416 IU)

Složení:

Obě verze

  • LipoCellTech™ (lipozomální patentovaná směs: fosfolipidy kyseliny palmitoolejové získané z non-GMO slunečnice), citrát hořečnatý, vitamín K2 (MK-7), vitamín D3 (cholekalciferol), veganská kapsle z hydroxypropylmethylcelulózy

Upozornění:

Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhradou pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám. Uchovávejte při pokojové teplotě.


Dotazy k produktu

Nový dotaz

Jak nás vidí zákazníci

MS
Monika S.

13.01.2023 14:29

Super

MZ
Martin Z.

09.01.2023 12:44

Byl jsem velice spokojený s nákupem. Dodání včetně montáže proběhlo rychle a domluva byla rychlá.

HM
Hana M.

05.05.2022 08:12

oceňuji rychlost dodání včetně montáže přímo v pokoji

Všechny recenze