Ananas sušený mrazem (lyofilizovaný) - 150 g
ID: RN-z7821_c27935Sušené ovoce si zachová nutriční hodnoty i vitamíny jako čerstvé.
Celý popis a parametry produktu
Jsme certifikovaným prodejcem zboží a přímým odběratelem značky.
[tip] Výprodej za extra sníženou cenu. Doporučené datum spotřeby uvedené na obalu najdete v tabulce výběru variant. Reálná doba použitelnosti produktů je výrazně delší. Původní internetová cena 260 Kč, nyní pouze [cena].
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.[zbozi:7817,7818,7819,7820,7816,7822]
Tropický ananas má vysoký obsah vlákniny, minerálů a vitamínů, obsahuje navíc enzym bromelain. Ananas do Evropy přivezl Kryštof Columbus, který jej ochutnal na ostrově Guadeloupe v Karibiku.
Výhody lyofilizace:
- zachování chuti a vůně
- zachování přírodní přirozené barvy a struktury
- zachování výživových hodnot, vitamínů a minerálů
- neplatíte hmotnost vody (ananas obsahuje průměrně 86 % vody)
- dlouhá trvanlivost při správném skladování
Proces lyofilizace: Předčištění a kontrola kvality. Rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž zničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu. První pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95 % vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy. Druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua. Výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
100 g | |
---|---|
energetická hodnota | 1500 kJ/358 kcal |
bílkoviny | 2,9 g |
sacharidy | 79,7 g |
- z toho cukry | 79,7 g |
tuky | 0,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
vláknina | 6,4 g |
sůl | 0,02 g |
Složení:
- ananas kousky lyofilizované
Upozornění:
Skladujte při teplotě 2 - 20 °C. Upozorňujeme zákazníky, že v balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu.