Novoroční slevy

Pure L-Citrulline

ID: RN-z7305_c25925

Přírodně fermentovaná aminokyselina k tvorbě NO.

Celý popis a parametry produktu

Vyprodáno

Jsme certifikovaným prodejcem zboží a přímým odběratelem značky.

499 Kč

Přidat k porovnání

Produkt Pure L-Citrulline nabízí 100% čistý L-citrulin, aminokyselinu, která se mezi sportovci využívá hlavně pro tvorbu oxidu dusnatého (NO). Používá se tedy v oblastech, kde je relevantní oxid dusnatý, a to při erektilní dysfunkci způsobené vysokým krevním tlakem, při atletickém výkonu a pro kardiovaskulární zdraví. Produkt obsahuje citrulin, který je přírodně fermentovaný a neobsahuje žádné syntetické formy.

Citrulin v těle vzniká při procesu zvaném močovinový cyklus, což je jeden ze základních způsobů, jakými člověk odstraňuje z těla dusík. Celý tento cyklus počíná reakcí amoniaku s oxidem uhličitým, z čehož vzniká karbamoylfosfát a ADP a anorganický fosfát. Právě karbamoylfosfát vstupuje do reakce s ornitinem, čímž se syntetizuje citrulin.

Na našem trhu stále převládá názor, že nejvhodnější suplement pro napumpování a vyplavení růstového hormonu je arginin. Tento názor je však velmi zastaralý a nespočet studií jasně potvrdil, že je suplementace L-citrulinem vhodnější. Některé zdroje uvádějí, že je citrulin až dvakrát silnější než samotný arginin. To znamená, že stejného účinku dosáhnete při užití 2,5 gramů citrulinu v porovnání s 5 gramy argininu. Při vyšším dávkování má navíc arginin vedlejší účinky (žaludeční křeče, opary...), které citrulin nemá ani při vysokých dávkách. Navíc je produkt vytvořen pomocí fermentace z rostlinných zdrojů bez syntetických forem. Z našeho pohledu je tedy užívání argininu naprosto zbytečné a doporučujeme užívání L-citrulinu. Dávkování doporučujeme stanovit i podle Vaší suplementace před tréninkem.

Potřeba oxidu dusnatého

L-citrulin je jedna ze tří aminokyselin, které se účastní močovinového cyklu společně s L-argininem a L-ornitinem. Užívání L-citrulinu zvyšuje úroveň plazmatické hladiny ornitinu a argininu a zlepšuje proces recyklace amoniaku a metabolismus oxidu dusnatého. V důsledku toho se používá v oblastech, kde je relevantní oxid dusnatý, a to při erektilní dysfunkci způsobené vysokým krevním tlakem, při atletickém výkonu a pro kardiovaskulární zdraví. Existuje jen velmi málo potravin, které mají významné množství citrulinu.

Vliv na únavu a vytrvalost

Výzkum naznačuje, že má L-citrulin vliv na snížení únavy a lepší vytrvalost při aerobním i anaerobním cvičení. Prozatím není dostatek důkazů na podporu tvrzení, že suplementace L-citrulinem zlepšuje výkon během cvičení. Je zapotřebí dalšího výzkumu pro erektilní dysfunkci a krevní tlak, ale malé množství výzkumu podporuje příznivý účinek. Citrulin se také velmi významně podílí na snížení hladiny amoniaku v těle, což je důležité hlavně pro sportovce s vyšším obsahem bílkovin ve stravě.

Citrulin vs. arginin

Výzkumy naznačují, že je užívání citrulinu lepší volbou než samotného argininu. Užití citrulinu vede k vyšší a konzistentnější hladině argininu v těle než při užívání argininu samotného. Citrulin je podle potřeby velmi snadno přeměněn na arginin a je také lépe absorbován než arginin. Tímto způsobem je citrulin lepší zdroj argininu pro tělo bez vedlejších účinků, které arginin bez pochyb má. Citrulin nemá prokázané žádné vedlejší účinky a na rozdíl od L-argininu nemají vysoké dávky za následek gastrointestinální rozrušení.

Citrulin vs. citrulin malát

Citrulin malát je citrulin navázaný na kyselinu jablečnou a různí se v poměru - například Beast Virus obsahuje citrulin malát v poměru 2:1, tedy 2/3 jsou citrulin a 1/3 kyselina jablečná. Tato forma má obecně lepší využití pro vytrvalostní sporty. Produkt Pure L-Citrulline obsahuje přírodně fermentovaný, farmaceuticky čistý 100% L-citrulin, který je vhodný hlavně pro zvýšení NO. Zvýšení hladiny oxidu dusnatého je hlavní důvod, proč většina lidí citrulin užívá. Právě ten totiž hraje poměrně zásadní roli v okysličování svalu, dokáže roztáhnout cévy, a tudíž zvýšit průtok krve a přísun živin do pracujícího svalu.

Doporučené dávkování:

  • užívejte 5 g (1 odměrku) L-Citrulline s vodou nebo jiným nápojem (instantní BCAA, preworkout)
  • vypijte cca 30 minut před fyzickou aktivitou
  • vyšší dávkování konzultujte se zkušeným trenérem

Tabulka nutričních hodnot:

5 g
L-citrulin5000 mg

Složení:

  • L-citrulin (fermentovaný z přírodních zdrojů)

Upozornění:

Doplněk stravy. Před užíváním se vždy poraďte se svým ošetřujícím lékařem. Po otevření spotřebujte do půl roku. Uchovejte mimo dosah dětí. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy. Je vyroben v závodě zpracovávajícím také mléko, vejce, sójové boby, korýše, rybí olej, ořechy. Neobsahuje látky dopingového charakteru. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C mimo dosah přímého slunečního záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za případné škody vzniklé nevhodným použitím či skladováním. Neslouží jako náhrada stravy.


Dotazy k produktu

Nový dotaz

Jak nás vidí zákazníci

MS
Monika S.

13.01.2023 14:29

Super

MZ
Martin Z.

09.01.2023 12:44

Byl jsem velice spokojený s nákupem. Dodání včetně montáže proběhlo rychle a domluva byla rychlá.

HM
Hana M.

05.05.2022 08:12

oceňuji rychlost dodání včetně montáže přímo v pokoji

Všechny recenze