Masážní pistole Tunturi. Jak na to?

Sandra pro Alfit blog 19.03.2021

Ruční masážní stroj značky Tunturi je nejnovější inovací v kolekci masážních produktů. Je to moderní zařízení, které vám pomůže zrychlit regeneraci svalů po sportovním výkonu.

Výhody masážní pistole

  • Zahřívá svaly, snižuje bolest a svalové napětí
  • Urychluje regeneraci svalů
  • Zvyšuje rozsah pohybu a zlepšuje cirkulaci krve
  • Pomáhá zajistit celkovou relaxaci
  • Díky nízké hmotnosti se velmi snadno používá

Od námahy k relaxaci

Pokud cvičíte poprvé, nebo po dlouhé době, každý pohyb vašich svalů má pocit, jako byste byli mimo svou zónu pohodlí. Ale i lidé, kteří pravidelně cvičí, musí tvrdě pracovat na tom, aby se stali lepšími, rychlejšími nebo silnějšími. Po každém dobře odvedeném tréninku cítíme všechny svaly, které jsme při cvičení aktivovali. Je to ale taková ta bolest, ze které máte dobrý pocit, protože to je důkaz toho, že jste dali do cvičení maximum. Ať už cvičíte silový trénink, kardio nebo jakýkoliv jiný, odpočinek je zásadní součástí, a to každého tréninku, jelikož dodá vašim svalům čas na zotavení a mohli jste poté podat stejně dobrý výkon. Ruční masážní stroj Tunturi vám ve vašem procesu zotavení může velmi dobře pomoci, nabízí totiž spoustu výhod. Rozdíl mezi tímto masážním přístrojem a jinými masážními míčky spočívá v tom, že nemusíte vyvíjet tlak ani používat sílu k masáži konkrétních svalů.

Jak na účinnou masáž?

Každý nástavec a každá rychlost má svou vlastní funkci. Získání nejlepší nebo nejúčinnější masáže se bude u každého jedince lišit. Nejprve si vyberete sval nebo svalovou skupinu, kterou chcete masírovat a poté si vyberete vhodný nástavec a zvolíte si rychlost podle toho, jak intenzivně chcete sval masírovat.

Výběr správného nástavce

Je na vás, jestli chcete stimulovat krevní oběh ve vašich stehnech, snižovat svalové napětí v horní části paže, nebo uvolnit krk a ramena po celodenní práci, kdy sedíte za obrazovkou monitoru. Masážní stroj Tunturi má čtyři různé nástavce a každý má svou vlastní specializaci. Společně tvoří jednu sadu, která umožňuje provádět všechny tipy masáží. 

Volba správné rychlosti

Výběr správné rychlosti výrazně ovlivní účinek vaší masáže, stejně jako správný výběr nástavce. Pokud chcete lehkou masáž, je vhodné zvolit nižší rychlost, která je také nejlepší volbou, pokud chcete zahřát nebo uvolnit svaly, například těsně před zahájením tréninku. Masážní stroj Tunturi nabízí dvacet různých rychlostí.

Poslouchejte své tělo

Pokud masírujete citlivý nebo bolavý sval, je normální, že masáž nemusí být ze začátku moc příjemná. Nikdy by to však nemělo být vyloženě nepříjemné a bolestivé. Vyzkoušejte všechny možnosti, které tento masážní stroj nabízí a zjistíte, jaký nástavec a rychlost je pro vás nejvíce pohodlná. Nedal vám konkrétní nástavec očekávaný výsledek? Vyzkoušejte jinou variantu a pravděpodobně se to změní. Vyzkoušejte různé rychlosti a množství tlaku. Někteří jedinci dosáhnou nejlepších výsledků použitím nízkého tlaku při vysoké rychlosti a jiní zase při použití vyššího tlaku a při nižší rychlosti. Pokud se vám masážní stroj odráží při masírování svalu nebo při dotyku kosti, snižte tlak a lehce se nástavcem dotkněte svalu, nebo dané části těla.  

Co by Vás ještě mohlo zajímat?