Jaké svaly jsou při veslování zapojeny?

Sandra pro Alfit blog 09.02.2021

Chtěli byste do svého života zařadit pravidelný pohyb a hledáte způsob, jak procvičit nejlépe celé tělo? Ideálním řešením je veslovací trenažér, který zpevňuje zádové a břišní svaly od paží až po hýždě a nohy. Je to ideální fitness stroj pro domácí posilovnu, nebo fitness centrum a je vhodný jak pro začátečníky, tak i pro pokročilý.

Jaké svaly posilujete cvičením na veslovacím trenažéru?

Cvičením na veslovacím trenažéru procvičíte celé tělo, jelikož během veslování provádíte širokou škálu akcí. Snižujete a zvyšujete rychlost, přitahujete se a vracíte se zpět do původní polohy. Nejvíce ale zapojujete stehna, lýtka, hamstringy, holeně, zádové svaly, paže, ramena a břišní svaly. Při rozjezdu zapojujete především holeně, hýždě a ramena. Přitahováním posilujete záda, hýždě, svaly nohou, lýtka a stehna. Během toho, co se přitahujete, tak aktivujete i ramena, zádové svaly, biceps a triceps. Při tom, kdy se vracíte zpět do původní pozice, vaše břišní svaly tvrdě pracují a zůstávají vyvážené.

Jaké jsou výhody veslování?

Technika cvičení na veslovacím trenažéru se dá poměrně dobře a rychle naučit, jelikož to není vůbec složité. Velkou výhodou je, že veslování na trenažéru nutí všechny svaly v těle pracovat, a tak zapojujete celé tělo. Veslovací trenažér vám pomůže zlepšit vaši vytrvalost, má příznivý účinek na váš krevní tlak, hladinu cholesterolu a cukr v krvi. Pracujete tak na celkové kondici, což vám prospěje, i když budete dělat jiné sporty nebo aktivity vyžadující větší úsilí. Veslovací trenažér je prospěšný i pro ty, kteří tráví v zaměstnání většinu dne sezením.

Můžete zhubnout cvičením na veslovacím trenažéru?

Veslovací trenažér je na hubnutí ideální, jelikož je potřeba naložit větší množství energie. Stačí půl hodiny mírného až intenzivního tréninku a spálíte 300–370 kalorií. Toto spalování pokračuje i po dokončení tréninku.

Co by Vás ještě mohlo zajímat