Aplikace KINOMAP

Sandra pro Alfit blog 07.02.2021

Aplikace Kinomap promění váš trenažér na výkonné, a hlavně zábavné fitness zařízení. Kinomap převezme nad vaším trenažérem kontrolu a upraví odpor a sklon podle výškového profilu videa. Můžete si zkusit tratě z celého světa, vyzívat uživatele a soutěžit s nimi v reálném čase.

Aplikace je kompatibilní s mnoha trenažéry, jako jsou běžecké pásy, rotopedy, eliptické trenažéry apod. Jediné, co je potřeba aby trenažér měl je bluetooth připojení. U veslařských trenažérů většinou možnost bluetooth připojení není, v takovém případě potřebujete pouze chytré mobilní zařízení s přední kamerou.

Vyzkoušejte zdarma

Základní stažená verze je zcela zdarma na Google Play i IOS App Store a máte k dispozici základní verzi DEMO, kde si můžete aplikaci otestovat ve vybraných trasách. V případě, že byste chtěli plnou verzi aplikace, je nutné zaplatit registrační poplatek. Získáte tak přístup ke všem stávajícím i novým trasám a videím. Aplikace je průběžně aktualizována a jsou pravidelně přidávány nové funkce a trasy.

Funkce aplikace Kinomap

Miliony uživatelů prokázaly, že díky aplikaci Kinopam a zábavě, kterou nabízí, je mnohem pravděpodobnější, že se budete držet svých tréninkových programů. Aplikace Kinomap je velice zábavná, a to vám také umožní cvičit déle než obvykle, jelikož živé soutěže promění vaše tréninky spíše na hru. Aplikace také zobrazuje důležitá tréninková data, jako je rychlost, kalorie, dobu tréninku a spoustu dalších. Takže si můžete nejen užít zvolenou trasu, ale také být informováni o svém výkonu a postupně se zlepšovat. Příjemnou funkcí jsou relace pro více hráčů. Události otevřených závodů se vytvářejí ve stanovených časech, aby vám umožnily měřit se s ostatními uživateli. Máte na výběr z otevřených soutěží nebo soukromě společně s rodinou a přáteli. Plánujete a organizujete události nebo turnaje ve svém okruhu známých a můžete dosahovat cílů společně, což vás může perfektně namotivovat.

Videa a trasy

Videa a trasy v Kinomapu jsou vytvářeny samotnými uživateli. V současné době je nahráno více než 300 000 km tras pro běh, veslování, nebo jízdu na kole. S aplikací Kinomap můžete cestovat kdekoliv jen chcete, objevovat neznámé krajiny a trasy z celého světa, díky kterým máte příležitost mít každý den rozmanitý tréninkový program. Profil aktuálního videa přenáší odpor nebo sklon stoupání přímo do vašeho trenažéru, a tak je trasa s videem ještě reálnější. Během tréninku si můžete vychutnat nejen video, ale současně s ním můžete na mapě sledovat, kde právě trénujete. To, jakou si zvolíte trasu, je čistě a jen na vás. Můžete si zaběhat třeba v Central Parku, zkusit závod Taur de France nebo 2 km veslovat na francouzsko-polynéském pobřeží.

Sledujte své cíle

Kinomap nabízí snadno použitelnou platformu, která vám umožňuje ukládat historii tréninku a sledovat vaše zlepšení. Pokud chcete brát svou cestu ve fitness cvičení vážně, musíte si stanovit cíle a sledovat svůj pokrok, který k cíli směřuje. Také můžete sledovat svůj srdeční rytmus během tréninku, abyste zlepšili svou kondici a měli přehled o svém zdraví. Kinomap umožňuje sledovat vaši rychlost, vzdálenost, čas a srdeční frekvenci. Pokud jste začátečník, sledování vašeho pokroku výrazně zvýší pravděpodobnost, že se budete držet nového tréninkového programu. Pro opravdu zkušené a zajeté sportovce kinomap poskytuje nástroje, které vám pomohou posunout váš trénink na vyšší úroveň a dosáhnout svých cílů.

Jak se přihlásit do aplikace Kinomap?

Nejprve si vyhledejte stránku Kinomap, kde se zaregistrujete a vyplníte o sobě podstatné informace, jako je vaše jméno, váha, výška apod. a zvolíte si, zda budete prozatím využívat pouze DEMO verzi a pokud budete chtít využívat aplikaci v plném rozšíření, zvolíte si, na jak dlouho si chcete aplikaci předplatit.

Pokud budete mít údaje vyplněné a budete registrovaní, můžete si stáhnout do svého chytrého zařízení aplikaci Kinomap. Po spuštění aplikace nejprve zvolíte, na jakém fitness trenažéru budete cvičit, v dalším kroku zvolíte značku a typ vašeho stroje a poté se vám trenažér přes bluetooth spáruje s aplikací Kinomap.

Tunturi Routes

Pokud máte TUNTURI trenažér, existuje perfektní vychytávka, jak zrcadlit Kinomap z telefonu třeba do televize. Nejprve je potřeba si stáhnout aplikaci Tunturi Routes, která je zdarma jak na Google Play, tak i na IOS App Store. Po té co ji budete mít staženou, tak se do ní přihlásíte pod stejnými iniciály, jako se přihlašujete na Kinomap. Jste-li přihlášeni, objevíte se na hlavní stránce a v pravém dolním rohu klikněte na MORE viz první obrázek. Poté vyberte možnost REMOTE DISPLAY.

V dalším kroku si na své televizi či počítači otevřete prohlížeč Google Chrome nebo Mozzila Firefox a vyhledejte si stránku REMOTE.KINOMAP.COM, kde se vám zobrazí QR kód. Na svém mobilním zařízení vyberte možnost SCAN a na displeji se vám objeví fotoaparát, který je potřeba nasměrovat přímo na daný QR kód. 

Na obou zařízeních by se vám již mělo ukázat, že jste připojeni. Dále klikněte v dolním levém rohu na BROWSE a dostanete se na kategorii, kde máte obrosvké možnosti výběru videií na cvičení. Až budete mít video vybrané, stačí na něj pouze kliknout a zvolit zelenou kolonku TRAIN NOW

Poté si ještě zkontrolujte, zda je synchronizovaný váš trenažér s chytrým zařízením. Máte-li vše v pořádku, stačí už jen kliknout na zelené tlačítko START a video, které jste si vybrali se vám zobrazí buď na televizi nebo počítači, záleží na tom, jaké jste zvolili zařízení. Teď už stačí pustit se do pořádného tréninku.

Co by Vás ještě mohlo zajímat?