Tréninková aplikace IFIT

Sandra pro Alfit blog 29.11.2020

Aplikace IFIT nabízí nový směr tréninku a umožňuje uživatelům užít si trénink naplno formou zábavy a požitku z pohybu. Velká část trenažérů je konstruována tak, abyste je mohli celoročně využívat, a to bez ohledu na počasí. Může se ovšem stát, že základní programovou nabídku, kterou trenažér umožňuje si brzy okoukáte, a tak přichází společnost ICON Fitness s řešením a rozšířením programové nabídky přes tréninkovou aplikaci IFIT.

Cílem aplikace IFIT je osvěžit vaší tréninkovou rutinu, nastavit motivaci a řád vašeho cvičení. Aplikace nabízí i kompletní repertoár na poli cvičení, cílený na tvarování vaší postavy. Díky IFIT aplikaci máte možnost vytvořit si svou vlastní tréninkovou mapu nebo plán, který si jednoduše vytvoříte přes svůj telefon, tablet či přímo přes váš počítač, nebo se můžete nechat inspirovat doporučenými trasami pro konkrétní den. Dostanete tipy na jídelníčky i zdravé recepty, a své výsledky můžete zaznamenávat, případně porovnávat a soutěžit s ostatními. O vašich výsledcích budete mít vždy přehled.

Připojení

Aplikace IFIT nabízí možnost jednoduchého a bezproblémového připojení přes bluetooth a velmi snadné ovládání přes aplikace tréninku. IFIT lze spojit se všemi stroji značky PROFORM a NORDICTRACK, které jsou k dispozici v naší nabídce. Používat ji můžete jak na běžeckých pásech, stepperech, eliptických trenažérech, cyklotrenažérech i na rotopedech. Vhodným doplňkem pro měření tepové frekvence s přesností EKG je hrudní bezdrátový pás, který spojíte přes bluetooth.

Dostupnost IFIT aplikace

IOS – Vyžaduje IOS 8.1 +                            Android – Bluetooth 4.0 +
Ipad 3. generace                                           Android 5.1 +
Ipad 4. generace                                           1 GB Ram
Ipad mini                                                        250 MB volného úložiště
Ipad mini 2                                                     WiFi připojení
Ipad mini 3                                                    
Ipad Air
Ipad Air 2
Ipad Air Pro       

Krok za krokem

Nejdříve je potřeba si na našich stránkách zakoupit licenci IFIT MEMBERSHIP a poté ji uplatnit na stránkách www.ifit.com. Po zakoupení a následné registraci je aplikace aktivní 12 měsíců a po skončení lhůty si můžete svou licenci přes váš vytvoření účet prodloužit. Licence je určena pouze pro jednu osobu. Dále si do svého tabletu stáhněte aplikaci IFIT BLUETOOTH, které umožní propojení aplikace s trenažery PROFORM a NORDITRACK přes bluetooth. Registraci proveďte na stránkách www.ifit.com. v pravém horním rohu. Pokud už jste se někdy zaregistrovali, stačí se pouze přihlásit. Registrace je velice snadná a nemusíte se bát, že by vám zabrala moc času.

Následně klikněte na možnost aktivovat kód a vyplňte vaše údaje. 

Pokud máte údaje vyplněné, dostanete se k poslednímu kroku, a to k vyplnění platebních údajů. Jedná se pouze o registraci, která vám umožní po vypršení licence aplikace IFIT automaticky prodloužit členství, aniž byste veškeré údaje museli vyplňovat znovu. Pokud byste však o další prodloužení licence neměli zájem, jednoduše členství zrušíte.

Tvorba tréninkových map

Můžete si vytvořit mapu kdekoliv na světě přes svůj stolní počítač, nebo tablet, ale kvůli komfortu při ovládání a větší variability nastavení je lepší mapu vytvořit přes počítač. Pokud jste zaregistrování, otevřete si svůj profil, kde si ho můžete upravit, nastavit si svou profilovou fotografii a vyplnit údaje o své váze a výšce pro větší přehled o vašich pokrocích.

Při dalším kroku klikňete na kategorii CREATE, kterou naleznete v levé části horní lišty. Následně zvolte MAP BASED WORKOUT a vyplňte název trasy, druh pohybu a zvolte si datum, kdy chcete trénink uskutečnit.

Poté si kurzorem vyznačíte trasu, kudy se chcete ve vybrané lokalitě pohybovat, následně kliknete na možnost NEXT a trasu vytvoříte tlačítkem CREATE. Trénink můžete uskutečnit ve volné přírodě, v centru města poblíž vás, nebo na druhém konci světa. Trasa je naprosto přesná, a dokonce simuluje i terén v reálných podmínkách, tudíž trenažér mění i sklon. Rychlost i sklon můžete regulovat tak, jak vám to bude vyhovovat. 

Máte-li mapu vytvořenou, v menu se trasa automaticky uloží mezi naplánované trasy SCHEDULE na datum, který jste zvolili. Po zapnutí aplikace v tabletu můžete okamžitě trasu využít.

IFIT aplikace na tabletu

Aplikace IFIT je na tabletu oproti počítači trochu rozdílná, a tak si ukážeme, jak aplikaci používat na tabletu. Po spuštění aplikace je potřeba spárovat trenažér s tabletem přes systém bluetooth. Na konzoli trenažéru je tlačítko bluetooth, které je potřeba dlouze podržet, dokud nezačne problikávat modrou a následně zelenou barvou kontrolka, která oznamuje spuštění bluetooth. Přes tablet pak můžete spárovat trenažér. Stejně byste postupovali při synchronizaci hrudního pásu.

V menu v pravé části nabídky si můžete zvolit IFIT vybranou trasu pro daný den, nebo si můžete dát trasu přes QUICK START, která vám umožní základní okruh. Můžete si nastavovat rychlost i sklon a máte možnost sledovat hodnoty jako je čas, tepovou frekvenci a vzdálenost.

Máte možnost vtvořit si i svou vlastní trasu v kategorii DRAW MAP. Jednoduše si vyhledáte lokalitu a prstem zvolíte místa, kudy byste chtěli běžet. Poté stačí mapu pouze uložit tlačítkem SAVE WORKOUT.

Další funkce IFIT aplikace

Tato tréninková aplikace vám umožní plánování tras, doporučí vám jídelníček, rozvrh a řád vašeho tréninku. Další výhodou aplikace IFIT je komunita, kdy můžete s ostatními soutěžit a zlepšovat se. Pro přesnější měření a kontrolu vašich výsledků si můžete na vašem profilu nastavit hodnoty v kategorii LOG. Záznam veškerých tréninků, které jste již splnili můžete najít v kalendáři, stejně tak jako kolik hodin jste daný den prospali, jaká je vaše aktuální hmotnost a jaký kalorický příjem z potravin jste měli.

IFIT daily

Aplikace vám umožňuje si každý den vybrat tréninkové video s programem pro vytvarování vaší postavy, díky kterému máte jistotu, že cvičíte podle zkušených trenérů.

IFIT challenges

Máte možnost vytvořit si svou vlastní výzvu a pokud vás nebaví bojovat sám se sebou, můžete se k nějaké přidat, nebo třeba někoho vyzvat. Může to být někdo z vašeho okolí, nebo až z druhého konce světa.

IFIT doplňky ke cvičení

  • Hrudní pás – Je určen pro měření vaší tepové frekvence s přesností EKG. Pás komunikuje přes bluetooth s aplikací IFIT i s vaším trenažérem. Hrudní pás je velice komfortní a nejste tak nijak omezeni ve svém pohybu. Tyto hrudní pásy perfektně fungují se značkami strojů PROFORM a NORDICTRACK, které jsou k dispozici v naší nabídce.
  • Náramek IFIT VUE – Tento náramek nabízí možnost sledování vaší aktivity, stravy, spánku, výdeje kalorií a spoustu dalších. Své pokroky tak máte pod kontrolou a tím pádem lépe dosáhnete vašich vysněných cílů.


Co by Vás ještě mohlo zajímat?